Pelerina de ploaie este folosita de pescari, iubitori de drumetii, muncitori in aer liber, dar si de oameni normali pe care ii prinde ploaia in locuri in care nu au unde sa se adaposteasca. Este o jacheta fabricata dintr-un material care respinge apa. In 1836, Charles Macintosh a inventat o metoda de combinare a cauciucului cu tesatura, care a fost utilizata în primele impermeabile moderne. Din cauza inventiilor sale, toate straturile de ploaie sunt numite Mackintoshes sau Mac, de catre cei din Marea Britanie. Cele mai multe haine de ploaie moderne sunt inspirate într-un fel sau altul de ideea lui Macintosh.
Pelerina trebuie sa fie usoara si flexibila. Sa nu se murdareasca, sa reziste la intemperii si sa fie usor de impachetat. Pelerinele de ploaie comercializate pe MetaloChimice.ro vin in toate marimile, nu au greutate mare si sunt concepute incat sa usureze miscarile celui care le poarta. Vezi oferta de pelerina ploaie aici.
Din ce este confectionata
Multe pelerine de ploaie sunt confectionate dintr-un amestec din doua sau mai multe dintre urmatoarele materiale: bumbac, poliester, nailon. Impermeabilele pot fi, de asemenea, din lana, vinil, microfibre sau alte materiale de înalta tehnologie.
Tesatura este tratata cu substante chimice si compusi chimici, în functie de tipul de tesatura. Materialele de impermeabilizare includ rasina, poliuretan,acril, fluor sau teflon.
Bumbacului, lanii, nailonului sau altor tesaturi artificiale li se ofera o acoperire de rasina pentru a le face impermeabile. Tesaturile din lana si mai ieftine din bumbac sunt scaldate într-o emulsie de parafina si saruri de metale precum aluminiu sau zirconiu.
In plus fata de tesatura, pelerinele au nasturi, fire, captuseala, banda pentru cusaturi, curele, ornamente, fermoare, ochiuri si fatade.
Cea mai cumparata pelerina ploaie
Cea mai ieftina si practica pelerina ploaie este cea din poliester. Este un model unisex transparent cu gluga, foarte ieftin, accesibil oricui. Se poate folosi atat pentru uz personal, cat si pentru salariatii din diverse domenii de activitate, cum ar fi constructii, agricultura, transporturi, amenajari si intretinere spatii publice.
Si aici se tine cont de moda
O pelerina de ploaie poate sa fie simpla, din plastic, sau poate sa fie destinata pentru toate conditiile meteo, nu numai ploaie. Ea poate fi folosita si pe timpul iernii, daca are o captuseala detasabila, care sa tina de cald. Poate fi purtata cand ninge si astfel devine pelerina de zapada.
Designul stratului de ploaie se schimba odata cu sezonul si cu tendintele actuale ale modei. Tesaturile, lungimile, croiala si aspectul sunt importante pentru a atrage consumatorul.
Pentru barbati, femei si copii, exista multe stiluri diferite de haine de ploaie: scurte, de naveta, paltoane auto, sport, utilitare si impermeabile lungi. Sunt introduse regulat fibre si finisaje noi. Designul asistat de computer ofera designerilor posibilitatea de a combina tesaturi, stiluri si culori pe ecran fara a fi nevoie sa faceti o mostra.
Sunt unii care zic ca nu trebuie sa ai stil cand te prinde ploaia. Ca poti sa iti pui si un sac de gunoi pe tine si te protejeaza, asta e important. In unele tari, cum ar fi Anglia, unde ploua foarte des, pelerina este un accesoriu permanent in gentile locuitorilor. Pentru ca este un obiect vestimentar pe care il poarta atat de des, sunt pe piata modele diverse, pentru toate gusturile.
Cand sa pui in bagaj o pelerina de ploaie
Ocupa putin din spatiul bagajului, se poate face cat un ghem, deci poti sa o pui in cel mai mic buzunar al rucsacului. Cantareste o nimica toata, cateva zeci sau sute de grame, nici nu stii ca e acolo. Este un lucru pe care nu ai de ce sa-l uiti acasa. Tine loc si de umbrela, si de haina, si de salopeta de lucru. Este extrem de practica si de eficienta, o solutie ieftina pentru a te proteja cand vremea se descarca asupra ta.
Cand pleci la pescuit
Indiferent ca te duci la balta sau pe Dunare, vei petrece mult timp afara. Cortul este mic, nu poti sta toata ziua in el, daca ploua. Trebuie sa fii atent la lansete si undite, sa schimbi momelile, sa scoti capturile. Protejeaza-te cu o pelerina lunga si cizme de cauciuc si pescuieste!
Cand faci drumetii/camping
Daca pleci pe munte, nu prea ai unde sa te adapostesti. Daca nu ai norocul sa dai de o cabana sau un refugiu, esti nevoit sa iti continui drumul pe ploaie. Scoate pelerina din rucsac si pune-o pe tine. Iti va asigura o buna protectie nu numai importriva ploii, ci si a vantului. Are suficienta lejeritate incat sa faciliteze miscarile. Daca este nevoie si detii un model poncho cu cocoasa, atunci poate fi trasa si peste rucsac, pentru a il proteja. Vei ramane cu hainele uscate, nu vei raci si vei avea si o experienta de urcat pe munti printre picaturi.
Cand esti turist
Daca vizitezi un oras nou, te plimbi toata ziua, nu stai in hotel. Uneori si zece ore pe zi de mers intruna pe strazi si la obiective turistice. Evident, aici ai unde sa te adapostesti daca te prinde ploaia, dar ce te faci daca depinzi de un program, de orarul muzeelor, de programari la masa? Scoti pelerina, o imbraci si iti continui drumul. Fii linistit, nu va rade nimeni de tine, orasele turistice sunt cosmopolite, nimeni nu te judeca.
Cand lucrezi in aer liber
Poate ai ceva de terminat sau esti la serviciu si trebuie sa termini o treaba. Esti la munca in agricultura sau sus, pe deal, la cules de struguri. Ce faci cand ploua? Nu poti purta umbrela, nu poti lua o pauza pana se opreste, trebuie sa te acoperi si sa continui treaba. O pelerina de ploaie cu gluga ajustabila cu snururi si maneci lungi te va ajuta sa astepti soarele mai usor si sa iti termini treaba. Acest obiect de imbracaminte este usor si nu te incurca in miscari.
Cand mergi cu bicicleta
Nu prea e ok sa mergi cu bicicleta pe ploaie, nu ai control bun asupra rotilor, nu poti sa manevrezi ghidonul cu mainile ude si nici nu ai vizibilitate buna. Daca totusi esti nevoit, atunci scoti pelerina pe care o tii in kitul de urgenta sau in sac si te protejezi pana ajungi intr-un loc ferit.