Sa iti toci carnea acasa este de departe cea mai sanatoasa alegere pe care o poti face. Stii ce mananci, cat de proaspata e si cat de grasa. Cu o masina de tocat personala poti sa toci orice carne chiar si cea pe care, in mod normal, nu o gasesti tocata la magazinele alimentare, cum ar fi: curcan, miel, chiar si peste.
Masina de tocat vine in diferite forme si dimensiuni, e electrica sau manuala, simpla sau dotata cu accesorii pentru carnati sau suc de rosii.
Masina de tocat carne manuala
Ar trebui sa o folositi numai daca intentionati sa tocati carnea ocazional. Daca veti cumpara una, va trebui sa va folositi de muschii de la brate pentru a o pune in miscare. Masina de tocat manuala necesita munca, pricepere si efort uman, ceea ce poate fi o provocare pentru incepatori.
Manuala
Masina de tocat manuala este excelenta pentru zonele unde nu se poate face conexiunea la energie electrica sau pentru cei care vor sa economiseasca sau sa protejeze mediul. Un lucru avantajos la masina de tocat manuala este faptul ca nu se strica, este fiabila si durabila. Trebuie doar sa curatati cu atentie componentele si sa ascututi cutitul din interior din cand in cand.
Masina de tocat manuala este mult mai ietina decat cea automata. Magazinul Metalochimice.ro va ofera o gama variata de masini de tocat: electrice sau manuale, precum si accesoriile necesare pentru ele.
Masina de tocat carne electrica
Dupa cum sugereaza si numele sau, masinile de tocat carne electrica folosesc motoare cu motor pentru a marunti carnea. Acest lucru le face mai rapide decat metodele traditionale, deoarece necesita mai putin efort pentru utilizatori pentru a ajunge la acelasi rezultat. De asemenea, masina electrica toaca chiar si zgarciurile si oasele mici, putand fi reglata sa toace marunt sau bucati mai mari de carne.
Singurul dezavantaj al masinii de tocat electrice este ca se poate strica si nu oricine se pricepe sa o repare. Unele marci ofera o garantie a motorului, lucru pe care ati putea sa il luati in considerare cand cumparati acest produs.
Posibilitatea de a face carnati de casa
Daca v-ati hotarat sa cumparati o masina de tocat carne, atunci puteti face si carnati. Cele mai multe masini de tocat carne moderne sunt prevazute cu un dispozitiv de umplutura pentru carnati, dar si cu lame fine.
Noteaza!
Pentru o oferta generoasa de masini de tocat carne si umplut carnati intrati pe MetaloChimice.ro, aici: https://old.metalochimice.ro/masini-de-tocat-carne-si-umplut-carnati/.
Veti avea nevoie de carne si grasimi in raport intre 20% grasime si 80% carne (de porc, vita, pasare, curcan), precum si de condimente: sare, piper, usturoi, fenicul, ghimbir, nucsoara, cimbru, ardei gras, oregano si coriandru. Este indicat sa inghetati carnea si grasimile, pentru a optimiza procesul de tocat.
Principalele caracteristici ale masinii electrice de tocat carne:
Puterea motorului
Puterea electrica a motorului este una dintre principalele caracteristici si poate varia de la 250 la 3000 de wati. Masina de tocat carne cu o putere mai mica de 550-600 wati poate fi achizitionata numai daca nu veti folosi dispozitivul des. Masina de tocat puternica va facilita foarte mult si va grabi procesul de gatire.
Carcasa si surubul
Carcasele celor mai moderne masini de tocat carne sunt fabricate din plastic si metal (mai rar). Materialul carcasei nu este atat de important pentru consumatori, precum este materialul surubului de tocat. Surubul este una dintre principalele piese de macinat, care actioneaza ca un transportor de masa prelucrata si pe care sunt montate lame de taiere.
Surubul de tocat trebuie sa fie din metal. Exista si varianta ca surubul sa fie de metal, dar dispozitivul de atasare la polizor sa fie de plastic, astfel de modele este mai bine sa nu cumparati.
Cel mai bine este sa alegeti o masina de tocat carne fiabila in care surubul in sine si toate piesele de contact sunt din metal.
Lamele si placile
Alaturi de surub, lamele si placile sunt, de asemenea, importante. Lamele de macinat trebuie sa fie din otel inoxidabil de inalta calitate, deoarece prelucreaza direct carnea. Este dificil sa determinati calitatea otelului lamelor, nu stiti cum se vor comporta in timp. Cel mai bine este sa alegeti un brand bun, in care aveti deja incredere.
Materialul este important si pentru placile de tocat, dar mai importanta este dimensiunea gaurilor. Consistenta carnii fortate rezultate depinde de dimensiunea gaurilor placilor. Trei placi – diametru mic, mediu si mare, care pot satisface aproape toate nevoile consumatorului, sunt incluse in cele mai multe cazuri in trusa de polizor. Verificati, inainte de cumparare, daca are toate aceste optiuni.
Accesoriile
Pe langa functiile de baza ale maruntirii carnii, masina electrica poate fi folosita si in alte scopuri, pentru care exista accesorii functionale speciale.
Numarul de atasamente suplimentare pentru polizor poate fi diferit pentru fiecare model specific, dar cele mai frecvente sunt urmatoarele atasamente: tulumba, taiere in cuburi si maruntirea legumelor.
Functia inversa
O functie inversa este posibilitatea de rotire a motorului in directia opusa directiei de baza. Miscarea reversibila ajuta la curatarea masinii de tocat carne, mai ales in cazul in care exista ceva blocat (ca tendoanele).
De asemenea, trebuie sa intrebati vanzatorul despre existenta unui astfel de agent de impingere a carnii. Masina de tocat obisnuita este un dispozitiv util, dar poate fi destul de periculos, daca impingeti carnea cu mainile. Trebuie sa existe un impingator special in acest scop.
Cum se curata masina de tocat carne
Indifferent daca este manuala sau electrica, masina de tocat are de-a face cu carne cruda, asta inseamna risc mare pentru sanatate, daca nu este curatata cum trebuie. Curatarea trebuie facuta imediat dupa utilizare.
Inainte de a demonta utilajul, bagati in masina doua sau trei felii de paine. Treceti-le prin masina la fel cum ati facut cu carnea. Ele absorb uleiul si grasimea carnii, dar si imping bucatile ramase in interiorul masinii.
Atentie!
Apoi demontati masina. In primul rand, o deconectati, daca este electrica. Apoi demontati toate componentele. Trebuie sa aveti: un impingator, un tub de alimentare, un surub (o piesa interna care forteaza carnea prin masina), o lama, o placa sau matrita (bucata de metal cu gauri in care iese carnea).
Umpleti o chiuveta sau o galeata cu apa calda si adaugati putin detergent pentru vase. Puneti partile dezasamblate inauntru si lasati-le sa stea aproximativ un sfert de ora pentru a desface grasimea, uleiul sau carnea ramasa. Daca masina de tocat este un model electric, nu inmuiati piese motorizate. Le stergeti cu o carpa umeda si apoi una proaspata pentru a o usca.
Folositi un burete pentru a curata surubul, capacul si lama. Aveti grija cand manipulati lama, deoarece aceasta este ascutita si va poate taia. Folositi o perie pentru sticle cand curatati interiorul tubului de alimentare, a buncarului si a gaurilor placii. Clatiti fiecare parte cu apa curata cand ati terminat. Asezati-le pe un prosop proaspat, pentru a evita rugina si oxidarea.