Mifalchim Bentonita Alimentara pentru industria vinului 200 g
PRP: 9.88 lei
7.99 lei
PRP: 9.88 lei
7.99 lei
Stoc epuizat
Anunta-ma cand produsul este in stoc.
Bentonita alimentara pentru industria vinului (vinificatie) in cantitate de 200 g de la Mifalchim este un produs fabricat din bentonit (roca argiloasa) pentru procesul de tratare ce stabilizeaza si limpezeste vinul alb sau rosu. Bentonita pentru industria vinificatiei este de natura alimentara iar impreuna cu un conservant precum dioxidul de sulf ca vinul sa nu se oteteasca. Atunci cand se pune bentonita in vin se adauga si dioxidul de sulf sub forma lichida, intrucat vor inlatura impuritatile, sedimentele si microorganismele existente in acesta, aborbind proteinele, astfel incat sa asigure vinului un gust excelent.
Bentonita alimentara are modul de preparare in felul urmator:
Pregatiti 7-8 litri de vin intr-un vas pe care il preincalziti pana ajunge la o temperatura cuprinsa intre 16 si 20 de grade, apoi urmeaza administrarea de bentonita, amestecand continuu pana la omogenizarea completa. Solutia omogena rezultata se adauga in butoiul cu vin si se barboteaza asigurand solubilizarea. Bentonita alimentara pentru industria vinului este o un pas important pentru maturizarea corecta a vinului atat alb cat si cel rosu, recomandata de catre expertii in domeniu.
Dozare bentonita in vin rosu sau alb:
200g = 200 litri vin rosu
200g = 100 litri vin alb
Specificatii Mifalchim Bentonita Alimentara pentru industria vinului 200 g
Producator: Mifalchim
Forma: Pulbere
Tip produs: Conservant natural pentru limpezirea vinurilor
Cantitate: 200 g
Livram pe tot teritoriul Romaniei
Livrarea fara intarzieri poate varia intre 1 sau 2 zile lucratoare.
In 80% din cazuri, ajunge urmatoarea zi!
Nedelcu Bogdan (proprietar verificat) –
Bentonita de calitate extra. Am tras 2 litri din damigeana de 50L, in care am adaugat un sfert din pachet, adica 50g, si am amestecat cu mixerul pana sa facut ca laptele, fara cocoloase, dupa care am adaugat lichidul in damigeana si am suflat cu furtunul de mai multe ori ca sa se amestece bine. Dupa 3 saptamani vinul este limpede ca lacrima. Vin rosu, atentie!